WIL JE ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Ontdek de kwaliteiten in je kind

1 februari 2020 • Geen categorie

Ouders hebben meestal het allerbeste met hun kinderen voor. Goed is nog niet goed genoeg. Dat gold ook voor mij, toen ik 20 jaar geleden met mijn oudste dochter een gesprekje over haar toekomstplannen had. Dat ging ongeveer zo:

Niet goed genoeg

Dochter: “Pap, als ik met deze school klaar ben, wil ik dierenartsassistente worden.”
Ik: “Goed plan, lieverd. Dat is een mooie opstap. Van daaruit kun je vervolgopleidingen doen en bijvoorbeeld dierenarts worden.”
Dochter: “Zo gaat het nou altijd: als ik met een leuk plannetje kom, vertel jij me dat het nóg beter moet. Het lijkt wel of je me niet goed genoeg vindt.”

Vooral van haar laatste zin schrok ik. Ze voelde zich afgekeurd, terwijl het tegenovergestelde de bedoeling was.

Ouders willen het allerbeste

In mijn coachpraktijk kom ik zulke voorbeelden vaak tegen. Ouders willen het allerbeste voor hun kind, maar komen ongewild over als bemoeials, obstakels en zeurpieten die onvoldoende waardering tonen.

Hoe voorkom je zo’n botsing? Ik geef cliënten vaak het advies: wil je kinderen niet vormen naar jouw evenbeeld, jouw idealen of jouw zelfbedachte blauwdruk. Probeer erachter te komen wat de talenten en unieke kwaliteiten van je kind zijn en help ze die te benutten. Dat kan wel eens heel anders uitpakken dan de goedbedoelde droomplannen die jij met je kind had! En kom je er niet uit, bel me dan. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button