WIL JIJ ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Overdrijf en vergroot zo je zelfvertrouwen

1 mei 2020 • Geen categorie

Je zelfvertrouwen vergroten maakt je leven aangenamer. Je remt jezelf dan niet langer af met twijfels, angsten en onzekerheden. Je kunt doen wat je wilt doen.
Hoe kom je daar? Probeer jezelf bijvoorbeeld eens te hoog in te schatten. Ik pas deze methode in mijn praktijk toe, als het zelfvertrouwen niet eenvoudig te verhogen valt.

Compliment relativeren

De meesten van ons weten wel iets te noemen waar ze goed in zijn. Als jij heel goed bent in je werk dan weet je dat, diep van binnen. Maar het punt is dat we onszelf altijd iets lager inschatten dan de werkelijkheid. Iemand geeft je een compliment over je werk en jij denkt in een fractie van een seconde: “Ja, maar hij weet niet hoe lang ik ermee bezig ben geweest om dat voor elkaar te krijgen.”
Je doet dus je best om het compliment minder waardevol te maken, zodat het weer aansluit bij het beeld dat jij van jezelf hebt.

Compliment op waarde schatten

Probeer dit eens om te draaien. Relativeer complimenten niet weg in je hoofd, maar bevestig ze en breid ze uit. Overdrijf een beetje en schat jezelf hoger in. Als je dan toch afwijkt van de realiteit door jezelf lager in te schatten, waarom zou je jezelf dan niet hoger mogen inschatten? “Ja, dat heb ik zéker goed gedaan. Ik sta er zelf ook van te kijken!”

Heb je behoefte aan meer hulpmiddelen om je zelfvertrouwen te vergroten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.