WIL JE ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

De Wet van Newton in relaties

15 mei 2020 • Geen categorie

Eén van de bekendste wetten van de natuurkundige Isaac Newton luidt als volgt: de kracht van A op B leidt tot een even grote kracht van B op A. Anders gezegd: actie leidt tot een even sterke reactie. Deze Wet van Newton kennen we ook in relaties.

Met gelijke munt terugbetalen

Partners vinden nogal eens, dat gedrag of uitspraken met gelijke munt moeten worden terugbetaald. Maak jij een rotopmerking, dan krijg je er een terug. Vergeet jij onze trouwdag, dan doe ik het ook. Zulke krachten dus. Hoe meer van zulke Newtonachtige situaties, des te groter wordt de druk op een relatie.

Hoe ontstaan zulke patronen tussen mensen? Door ons ego. We maken de denkfout, dat zoiets als de vergeetachtigheid van onze partner betekent, dat wij minder belangrijk zijn. Of dat de rotopmerking van je vriend of vriendin betekent, dat hij of zij je niet meer moet.

Maak het niet persoonlijk

Maar zou het misschien kunnen zijn, dat onze partner een probleem heeft dat helemaal niks met ons te maken heeft? Dat wij misschien zelfs hele complete, prima mensen zijn?
Bij veel mensen komt die gedachte niet op. Toch zou het raadzaam zijn om de volgende vergeetachtigheid of chagrijnige opmerking van je partner te relativeren: misschien hoort dat helemaal niet bij mij. Voel je niet op je ziel getrapt, maar grinnik om jezelf en je denkfout.
Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button