WIL JIJ ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Waarom vinden studenten de scriptie zo lastig?

20 juni 2020 • Geen categorie

Vier jaar lang horen zij tot het aanstormend talent van wetenschappelijk Nederland. Studenten dus. Hun academische studie verloopt vaak gladjes, soms zelfs gemakkelijk. Buiten de collegebanken is er vaak voldoende gelegenheid voor vrije tijd en bijbaantjes. Er prijken mooie scores op de cijferlijsten en de bankrekeningen.
Student zijn lijkt zo gek nog niet. Totdat de scriptie zich aandient.

Hobbel

Ineens is daar Het Groot Niet te Vermijden Spook van de Afstudeerscriptie. De hobbel die al voor menig student de afmetingen van de Himalaya heeft aangenomen. De nekkenbreker-pur-sang. De vervroegde finish van de academische marathon. Onze student raakt verlamd van schrik.

Consumeren

Hoe is het toch mogelijk, dat zelfs gedoodverfde universitaire toptalenten in het zicht van de academische haven dreigen te verschrompelen tot angstige lichtgewichten? Het antwoord is simpel. Een academische studie is gebaseerd op consumeren, opzuigen en opnemen. Studenten zijn gefocust op opslaan en verwerken van informatie.

Produceren

Dat is precies het tegenovergestelde van de afstudeerscriptie. Die vergt productie van inzicht in plaats van consumptie van kennis. En daar zijn de studenten doorgaans niet in opgeleid.

Maar er is hoop. Want het aanbod aan scriptiebegeleiders is ruim. En vrijblijvend kennismaken met één van hen kan hier:

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.