WIL JE ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

De man die geluk zocht

10 augustus 2020 • Geen categorie

Er was eens een man die alle mogelijke vormen van rijkdom kende. Hij leidde een zeer comfortabel leven, maar hij verveelde zich. Hij ging naar een wijze meester en vroeg hem: “Waar vind ik geluk?” De meester zei: “Als je mij vertrouwt, breng dan vanavond al je bezittingen naar mij toe en ik zal je laten zien hoe je gelukkig wordt”.

 

En zo gebeurde het: de man verkocht al zijn bezittingen voor diamanten, deed die in een zak en kwam daarmee naar de meester. Vol verwachting toonde hij hem zijn bezit. De meester dacht geen seconde na, griste de zak uit de handen van de man en verdween.

 

De man, die in zijn leven nog nooit had gerend, kon de meester niet achtervolgen en bleef alleen achter. Huilend. Op het moment dat hij echt ten einde raad was, stond de meester ineens weer met de zak voor zijn neus. De man huilde tranen van vreugde en kreeg terug wat hem die ochtend nog verveelde.

 

“En?”, zei de meester, “ben je nu gelukkig?”

 

Vrij naar Swami Nithyananda in Happinez nr 7 /2008

N.B.: Ben je niet op zoek naar echt geluk, maar wil je wel gelukkiger zijn? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button