JE EERSTE STAP NAAR VOORUITGANG

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Coaching voor managers

Verbinden

Als manager houd je – alleen of met je team – veel ballen in de lucht. Talloze managers werken tegen de klippen op om hun dagelijkse to-do-lijstjes leeg te krijgen. Maar ook om de sfeer en de focus in het team te bewaken en directie en andere collega’s adequaat te ondersteunen. Wat kan er in dat speelveld aanleiding zijn voor een coachtraject:

  • De behoefte aan feedback van buiten je organisatie. Aan een ervaren, professionele meedenker bij dagelijkse of problematische vraagstukken.
  • Je eigen drijfveren en wat er van je wordt verwacht zijn niet met elkaar in evenwicht. Dat resulteert vaak in een gevoel dat je van alles moet. Discipline heeft de overhand en plezier en passie nemen af.
  • Hoewel er meer dan genoeg werk ligt, lijken je medewerkers nauwelijks iets uit zichzelf op te pakken. Door hun sterk ontwikkelde gevoel van eigenaarschap trekken veel managers het werk dan naar zichzelf toe. Kan dat anders?
  • Er is onvoldoende focus en zowel de manager als de teamleden laten zich leiden door de waan van de dag. Het ziekteverzuim is betrekkelijk hoog en echte topprestaties blijven uit.
  • Je mist grip op werkprocessen, op teaminteractie en op resultaten. Mensen op hun verantwoordelijkheid aanspreken gaat moeizaam.
  • Je zou je graag kwetsbaarder opstellen, maar waar begin je?
  • Je vraagt je af, wat de volgende stap in je loopbaan kan zijn. Is het tijd voor verandering en moet die in de breedte of in de hoogte gaan?

Misschien is één van die voorbeelden zonder meer herkenbaar, misschien herken je er onderdelen van. Situaties als deze kun je via een coachtraject succesvol aanpakken. Hoe? Door met de hulp van hansfontijn COACHING op zoek te gaan naar de oorzaak en concrete stappen te zetten naar je doel. Dat vraagt om veranderingen waar ik je graag bij help. Je zult merken, dat elke succesvolle stap naar je doel meer energie geeft dan kost.

Vooruitgang

Vaak liggen er aan een vastgelopen situatie belemmerende overtuigingen ten grondslag. Alleen al dat besef kan een belangrijke vooruitgang betekenen in je veranderingsproces. Soms helpt een aansluitend teamtraject, zodat manager en team optimaal op elkaar ingespeeld raken.
Uiteindelijk brengt het coachtraject jou (en je team) bij je doel, levert je inzicht in je mogelijkheden en biedt je de mentale kracht om gefocust te blijven.

Ben je benieuwd of ik de coach ben met wie het klikt? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gratis kennismaken