WIL JE ‘N FLINKE STAP VOORUITZETTEN?

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Complimenten bevorderen je zelfvertrouwen

20 februari 2020 • Geen categorie

Je zelfvertrouwen vergroten maakt je leven aangenamer. Je remt jezelf niet langer af met twijfels, angsten en onzekerheden. En je kunt doen wat je wilt doen. Hoe kom je daar? Bijvoorbeeld door complimenten goed tot je door te laten dringen. Want complimenten bevorderen je zelfvertrouwen. Er is zelfs een heel boek aan gewijd.

Laat complimenten doordringen

Heb je bijvoorbeeld bewezen  wat je waard bent door iets bijzonders te doen? Dan zul je ongetwijfeld complimenten ontvangen. Doe je best om al deze mooie complimenten niet te relativeren of in je hoofd af te doen als irrelevant. Luister juist naar deze positieve opmerkingen, durf ze te geloven en laat ze op je inwerken.

Als iemand vindt dat jij een geweldige en inspirerende lezing hebt gegeven, twijfel daar dan niet aan. Dan is dat gewoon zo. Bedank hem of haar voor het compliment en ga zeker niet afdingen!

Versterk je eigenwaarde

Veel mensen laten klachten en negatieve opmerkingen heel zwaar wegen en gaan met complimenten om alsof ze minder waard zijn. Dat kun je veranderen. Gebruik de negatieve opmerkingen om verbeterpunten vast te stellen en gebruik de complimenten om je eigenwaarde te versterken. Je krijgt ze niet voor niets!

Hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Afspraak maken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button